works


 
2004

 

 

Visionair:

 Nano & Cw processen.

Cultwildernis processen zijn makkelijk te clusteren met een ander proces. D.w.z. dat het Cw proces op geheel eigen manier oplossingen zoekt om ervoor te zorgen dat het eigen proces continueerd. Het is goed in staat om flexibel te zijn en zal uiteindelijk als het even kan domineren, dat is een eigenschap van Cw.

Het Cw. proces laat zich vrij goed definiëren: herhalen en nog eens herhaling tot in het oneindige dat is streven. Steeds hetzelfde zeggen. Consequent zijn is de leidraad.

Dat lukt helaas niet, soms krijgt het eventjes de gelegenheid. B.v. in Deventer heb ik een kooi gebouwd voor Cw processen. Op die plek in het Kunstenlab was veertien dagen de tijd voor Cw. om naar eigen inzicht processen te ontplooien. Veel te kort natuurlijk.

Wildernis in het cultuurlandschap. Hoe ziet dat eruit op het niveau van Nano? Wat gebeurt er als we ervan uit gaan dat Cw. van oorsprong alle stoffen bevat die voor ons dagelijks bestaan nodig hebben

Als we met nanotechniek en cw processen in produkten gaan denken en maken. Zodanig dat we de cultuurgronden ontlasten van produktie.  Ruimte voor cultwouden in het landschap?

Cultwouden.

Cultwouden hebben alles in huis wat we nodig hebben om te overleven, we moeten alleen bereid zijn kleine hoeveelheden met nano te clusteren om de wenselijke maaltijden voor de dis te realiseren. Hedendaagse natuurprocessen vormen de bron (zoals altijd het geval is geweest, lees Vergilius 'Het Boerenbedrijf' vertaling Ida Gerhardt) voor het ontbijt, de lunch en diner. Over de tafelschikking hebben we het later wel. Eerst werken aan een samenhang op Nano niveau, een hoogwaardige sensitieve beleving van Cw.processen in de Wunderkammer.

Kunst is toch de menselijke maat der dingen, onze echte werkelijkheid

20. 04. 2004

<< terug << 

cw-plasma

 

cw-biomassa